Αναφορες προς την Διαγαλαξιακη Επιτροπη Νεων Πολιτισμων απο τον πρακτορα V

3.7.06

Αναφορά #3

ΠΡΟΣ: Διαγαλαξιακή Επιτροπή Νέων Πολιτισμών

ΑΠΟ: Πλανήτη Γη, 3ο πλανητικό σώμα του ηλιακού συστήματος, 149.600.000 χλμ μακριά από το άστρο τύπου G2 V ονόματι Sol στις παρυφές του γαλαξία Milky Way.


Ανθρώπινος εγκέφαλος πολύ περίεργος. Συναισθήματα πολύ περίπλοκα. Διαθέσεις πολύ ρευστές. Φόβοι, ελπίδες, ανασφάλειες, άγχη, επιθυμίες, αγάπες, απέχθειες, συνήθειες, σκοτάδι και φως μπλέκονται αξεδιάλυτα. Τα ανώτερα στρώματα έχουν καθίσει σαν μανδύας πάνω από τα βαθύτερα. Έχουν ανακαλύψει κάτι που λένε «λογική», έναν συγκεκριμένο και μονοδιάστατο τρόπο σύνδεσης εγκεφαλικών νευρώνων που απορρίπτει οτιδήποτε δεν εμπίπτει στο βασίλειο των 5 βασικών και πρωτόγονων αισθήσεων, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην ηλεκτρική ερμηνεία των ερεθισμάτων που λαμβάνουν από τα οπτικά νεύρα. Το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου παραμένει εγκλωβισμένο, φυλακισμένο, αποκομμένο, εξόριστο. Δεν είναι να απορείς που δεν έχουν ιδέα των δυνατοτήτων τους. Η γνώμη μου είναι πως τις φοβούνται. Φοβούνται τον εαυτό τους και τις δυνατότητες τους τόσο καιρό που έχουν πειστεί πως πρέπει να ζουν ψυχικά ακρωτηριασμένοι όπως είναι.

Έχουν προβάλει τον ιδεατό εαυτό τους έξω από αυτούς, του έχουν δώσει όνομα και τον ονομάζουν Θεό. Τον λατρεύουν με διάφορες μορφές στη μικρή μέχρι τώρα πορεία τους. Ο Θεός αυτός, ανάλογα με το ποιον θα ρωτήσεις φυσικά, κατέχει την αλήθεια, την υπέρτατη αλήθεια της ύπαρξης, είναι η αρχή και το τέλος των πάντων. Είναι φανερό πως πρόκειται για Θρησκεία, κάτι που δεν είχαμε συναντήσει μέχρι τώρα στο δρόμο μας. Σε όλα τα μέχρι τώρα ταξίδια μας, δεν έχουμε ανακαλύψει κάποιον πολιτισμό που να υπάρχει ακόμα σε τόσο χαμηλό νοητικό επίπεδο. Βέβαια έχουμε διαβάσει στα ιστορικά βιβλία του Μουντ πως υπήρχαν όντως πολιτισμοί που είχαν Θρησκεία, μερικοί μάλιστα λένε πως και ο δικός μας είχε περάσει από αυτό το στάδιο, έστω κι αν κάτι τέτοιο έγινε πολύ παλιά για να μπορεί να το πει με σιγουριά ο οποιοσδήποτε, ακόμα και τα αρχαία βιβλία του Μουντ που είναι πιο παλιά από τα άστρα. Όπως τελικά πολύ σωστά μας προειδοποιούν τα βιβλία, η Θρησκεία προκαλεί μαζική και ανεπανόρθωτη νέκρωση των εγκεφαλικών κυττάρων μέσω μιας ουσίας που περιέχει και που ονομάζεται «Δόγμα». Αυτό που δεν υποψιαζόμασταν είναι η ποσότητα αίματος που απαιτούν οι θρησκείες. Οι άνθρωποι έχουν προσφέρει τόσο πολύ αίμα στην εξωτερίκευση του ιδανικού εαυτού τους, που αναγκάζομαι να συμπεράνω πως πρόκειται για όντα σαδιστικά, μοχθηρά και χαιρέκακα που αρέσκονται στο να βασανίζουν τον εαυτό τους με αιώνιες νοητικές δυσλειτουργίες που ονομάζουν τύψεις.

Πίστευα, όπως κι εσείς, λόγω των σημάτων που είχαν έρθει από δω, πως υπήρχε νοήμον ζωή στον πλανήτη που θα άξιζε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να ανθίσει. Τώρα δεν είμαι τόσο σίγουρος. Ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε. Δεν θέλω όμως να είμαι βιαστικός στην κρίση μου. Καλύτερα να συνηθίσω λίγο καλύτερα αυτό το αδέξιο σώμα και τον ατροφικό εγκέφαλο προτού βγάλω τελική κρίση.


Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω σύντομα

V

2 Comments:

Blogger An-Lu said...

Διαγαλαξιακός Επίτροπος: Όντως λειψά τα εφόδια που δόσαμε στον απεσταλμένο μας....

2:11 μ.μ.

 
Blogger Jamella said...

Tα έργα επιστημονικής φαντασίας μας έχουν δώσει απ τις πιο ενδιαφέρουσες κοινωνιολογικές και ψυχολογικές παρατηρήσεις ξέρεις.
:-)

11:36 π.μ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home