Αναφορες προς την Διαγαλαξιακη Επιτροπη Νεων Πολιτισμων απο τον πρακτορα V

13.7.06

Αναφορά #4

ΠΡΟΣ: Διαγαλαξιακή Επιτροπή Νέων Πολιτισμών

ΑΠΟ: Πλανήτη Γη, 3ο πλανητικό σώμα του ηλιακού συστήματος, 149.600.000 χλμ μακριά από το άστρο τύπου G2 V ονόματι Sol στις παρυφές του γαλαξία Milky Way.

Παρακολουθώ εδώ και μέρες τις αγέλες και τις συνήθειες των δίποδων αυτών θηλαστικών μέσα από τα μάτια του ανθρώπινου ξενιστή μου και αποφεύγω όσο γίνεται να επεμβαίνω καθώς οι άνθρωποι δεν είναι πολύ δεκτικοί σε εναλλακτικές μορφές επικοινωνίας. Για να καταλάβετε ακόμα διαξιφίζονται για το αν είναι η μοναδική «νοήμον ζωή στο σύμπαν». Βέβαια δεν έχουν σαφή ορισμό για το τι είναι «νοήμον», ούτε για τη «ζωή», ούτε για το «σύμπαν» αλλά δεν τους εμποδίζει αυτό. Οι λέξεις και τα λεκτικά παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για αυτούς. Τόσο σημαντικά που νομίζω πως ορίζουν ολόκληρη την κοσμοαντίληψή τους. Έχουν την πεποίθηση, βαθιά ριζωμένη στις δομές των αγελών τους, πως η ουσία ενός πράγματος βρίσκεται στις λέξεις που χρησιμοποιούν για αυτό. Κάτι τέτοιο τους έχει οδηγήσει σε τρομερά προβλήματα και έχει περιορίσει σημαντικά την οπτική τους.

Για παράδειγμα υπάρχουν κάποιοι που λένε πως η αιώνια υπερβατική και πάνσοφη οντότητα που κυβερνά το σύμπαν και που ονομάζουν «Θεό» είναι ένας άνδρας ονόματι Ιησούς Χριστός με τον πατέρα του (συνεχίζουν να προσδίδουν ανθρωπομορφικές ιδιότητες στις θεότητές τους χωρίς να τους προβληματίζει κάτι τέτοιο, δώστε βάση δε στην κυριαρχία των αρσενικών) και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που πιστεύουν πως ο «Θεός» αυτός είναι μια οντότητα ονόματι Αλλάχ. Αυτές οι δύο ομάδες αιματοκυλούν την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες προσπαθώντας να πείσουν όλους τους άλλους πως έχουν δίκιο και πως ο Θεός είναι αυτός που λένε και δεν είναι αυτός που λένε οι άλλοι. Κι αυτό δεν αποτελεί παρά ένα μικρό παράδειγμα. Υπήρχαν εποχές που έκαιγαν ομοειδείς τους ζωντανούς επειδή δε συμφωνούσαν με τα λεκτικά παιχνίδια τους. Ο τρόπος που σκέφτονται καθορίζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από τις λέξεις που χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τον κόσμο που βρίσκεται ολόγυρά τους και που ονομάζουν «πραγματικότητα».

Τους διέπει μια αλαζονεία πρωτόγνωρη για πολιτισμό τέτοιου νοητικού επιπέδου. Δεν έχουν καταφέρει καν να ξεμυτίσουν από την μήτρα του πλανήτη τους, κι όμως το βρίσκουν «λογικό» να συνθέτουν «ακλόνητα» συμπεράσματα και «αποδείξεις» για το σύμπαν τα οποία αργότερα υψώνουν σε ναούς και τα προσκυνάνε. Ώσπου να έρθει, όπως είναι φυσικό, μέσα από την σύγκρουση μια νέα απόδειξη, μόνο και μόνο για να ανέβει αυτή στο θρόνο της «αλήθειας», μετά να προσκυνάνε αυτή ως «ακλόνητη» και «αλάνθαστη» και πάει λέγοντας. Αρκεί να σας πω πως ανά τις περιστροφές του πλανήτη γύρω από τον Sol έχουν πιστέψει πως ο πλανήτης τους είναι επίπεδος, πως στέκεται στην πλάτη μια τεράστιας χελώνας, πως έχει έναν αντίθετο κόσμο ακριβώς από κάτω του και σκότωναν ανθρώπους επειδή έλεγαν το αντίθετο, ενώ τώρα θεωρείται αδιανόητο να μην πιστεύεις πως ο πλανήτης έχει σχήμα σφαιρικό. Για να μην αναφέρω το γεγονός πως παλιότερα ήταν πεπεισμένοι πως όλα τα ουράνια σώματα περιστρέφονταν γύρω από την «Γη». Τουλάχιστον τώρα έχουν πειστεί για το αντίθετο?

Ψαχουλεύουν τυφλά και ανόητα στο σκοτάδι και ο χάρτης που έχουν φτιάξει είναι αναπόφευκτα ανεπαρκής και ελλιπής. Για να είμαι ακριβής ζουν με την ψευδαίσθηση πως ο χάρτης είναι η περιοχή. Πρόκειται για όντα που είναι εγκλωβισμένα στα πρώτα 4 νοητικά κυκλώματα και φοβούνται την αλλαγή. Προτιμούν την ασφάλεια και τη στασιμότητα γιατί αισθάνονται πιο σίγουροι για τον εαυτό τους και την επιβίωσή τους. Εδώ που τα λέμε κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό καθώς υπό φυσιολογικές συνθήκες αποτελούν θηράματα και εύκολο μεζέ για άλλα ζώα του πλανήτη. Φυσιολογικό ως ένα σημείο όμως.
Το βρίσκω πραγματικά διασκεδαστικό να τους βλέπω και να τους ακούω να μιλάνε με πάθος για πράγματα για τα οποία δεν έχουν ιδέα.

Πιο αναλυτικά στοιχεία στις επόμενες αναφορές

V

1 Comments:

Blogger Jamella said...

μα το πάθος αιτιολογείται λόγω άγνοιας..
η γνώση είναι αυτή που το κάνει αδύνατον..

3:37 μ.μ.

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home